1/1/11

Προαπολογισμός

Αντί προλόγου:i)ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
ii)ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ!

Και τώρα που τελειώσαμε με τις ευχές, ήρθε η ώρα για τις γνωστές κουβέντες του στυλ ''τη νέα χρονιά θα/τη νέα χρονιά δεν θα''. Πολλοί θα πουν ότι το 2010 ήταν μια σκατοχρονιά και πολλοί (συνήθως οι ίδιοι που το λένε) θα έχουν ένα βλέμμα κουταβιού καθώς θα εύχονται, όλο σιγουριά και ελπίδα : ''η νέα χρονιά θα είναι σίγουρα καλύτερη από την προηγούμενη. Πόσο χειρότερα μπορεί να πάνε τα πράγματα;''. Δεν θέλω να σου τη σπάσω χρονιάρες μέρες, αλλά σου έχω νέα φίλε:
Πρώτον, δεν υπάρχει αντικειμενικά καλή ή κακή χρονιά. Μπορείς να πεις ότι όσον αφορά τα οικονομικά σου, το 2010 δεν έφερε την ευημεριά που περίμενες (κοινώς, δεν έπιασες το τζόκερ), όμως δεν μπορείς να πετάς ένα ολόκληρο χρόνο στα σκουπίδια, μόνο και μόνο επειδή είσαι γκρινιάρης. Άλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για (να είναι θλιβερή, μωρό μου) να λες: ''αυτός ο χρόνος δεν μου άρεσε, δεν θα τον κρατήσω''.
Δεύτερον, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μη λες ''πόσο χειρότερα μπορεί να πάνε τα πράγματα;''. Γιατί μπορούν να πάνε χειρότερα...πολύ! Όπως μπορούν να πάνε και καλύτερα. Πάντα υπάρχει καλύτερο και χειρότερο. Όχι ότι μπορεί να επηρεάσει η στάση μας τα γεγονότα, απλά αλλάζει τον τρόπο που αυτά μας επηρεάζουν και αυτό είναι το σημαντικό. Με άλλα λόγια: το ποτήρι είτε είναι μισογεμάτο είτε μισοάδειο, αδειάζει όσο πίνεις, μέχρι να το ξαναγεμίσεις! Γι αυτό γέμιζε το ποτήρι σε κάθε ευκαιρία και άδειαζε το μέχρι να μεθήσεις!

Υ.Γ. 1) ReVolution no 2: Θα γράψω κείμενο στην αλλαγή του χρόνου και θα συνεχίσω να γράφω! Ίδωμεν...
Υ.Γ.2)Το κόπυραϊτ του reVolutions δεν είναι δικό μου αλλά ανήκει στην Marinamarinamarinaaa και ελπίζω να μη τη πειράζει που το χρησιμοποιήσα :)
Υ.Γ.3)Καλέσε γιορτέσε με κονιάκ μεταχά!

1 σχόλιο:

  1. Φυσικά δε με πειράζει κι ελπίζω το New Year's ReVolutions Project να μας βοηθήσει να κάνουμε την χρονιά μας τόσο ιδανική που του χρόνου τέτοια μέρα να λέμε πόσο θα μας λείψει το 2011.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑ :DDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή